четвер, 12 листопада 2015 р.

Пет МакГрат (Pat McGrath)


На моду впливає все. Це не просто макіяж...
 Це фільми, телебачення, історія мистецтв, книги, клуби. І вся культура в цілому.
©  Пет МакГрат в інтерв'ю для Vogue








Пет МакГрат (Pat McGrath) - одна з найзатребуваніших візажистів у світі. Вона працює з найбільшими будинками моди, створюючи  незабутні подіумні макіяжі для показів в рамках світових тижнів моди і рекламних компаній. Безліч дизайнерів прагнуть запросити саме її на свої покази. Її натхнення безмежне! У списку її клієнтів значаться імена Скарлетт Йоханнсон, Дженніфер Еністон і Мадонни. Не маючи професійної освіти, Пет зробила собі ім'я виключно власним талантом.




                                                                      

                                                                             Біографія



 Пет  народилася в 1970 році в Нортгемптоні, Англія. Мати, Джин МакГрат  була ямайською іммігранткою і виховувала її одна. Свою маму Пет називає своїм учителем і саме їй вона зобов'язана любов'ю до світу art та fashion: так як її мати захоплювалася модою, вони часто разом дивилися старі фільми, а потім приміряли різні образи, включаючи макіяж. Ще в ранньому віці вона дізналася про силу косметики. Пет вивчала зачіски і макіяж за старими голлівудським фільмам, які і послужили ключем до її успіху. "Вона навчила мене робити шоу", - говорить Пет про мати - "Уяви готову картинку, перевір одяг, підбери макіяж - і починай». 


                                                                         Освіта

У МакГрат, як і у практично всіх відомих візажистів, немає  спеціальної освіти в галузі моди або макіяжу, вона пройшла тільки базовий курс мистецтва в Нортгемптонського коледжі і на цьому все. Про свою кар'єру вона каже: «Я дійсно рада бути візажистом. Це завжди незвичайно і непередбачувано, кожна зйомка або показ відрізняються від попередніх ».

                                                                        


                                                                         Прорив





Майстерність МакГрат по - справжньому розкрилося під кінець вісімдесятих, коли вона почала тусуватися з андеграудним лондонським гуртом "he Blitz Kid". Стиліст Кім Боуемякої взяв її з собою на зйомки "The Face" і представив її всій тусовці. Вона подружилася з редактором Едвардом Еннінфалом і фотографом Крегом МакДін. 




Кар'єрний прорив МакГрат трапився під час роботи з Едвардом Еннінфулом (на той момент редактором модного журналу i-D) на початку 1990-х, коли її унікальне бачення, божевільне поєднання кольорів в макіяжі та яскраві образи  розбавилb нудну світову тенденцію та тягу до гранжу, а головне допомогли i-D здобути міжнародне визнанняння та новий високий статус. Через кілька років вона вже стала beauty директором журналу, цю посаду вона займає до цих пір. 
У середині 1990-х вона працювала і з мінімалісткою Джил Сандер, а також з сюрреалістом Джоном Гальяно і стала відомою завдяки "латексним пелюсткам, приклеєних до обличчя, вініловим губам і тілам, просочених пудровою фарбою та лицям, які були стилізовані під кабукі".





З тих пір, МакГрат працювала з різними фотографами, включаючи Стівена Майзель (який зараз рідко знімає без неї), Паоло Роверсі, Хельмута Ньютона і Пітера Ліндберга. Крім ID, фотографії її робіт також публікувалися в інших модних журналaх,зокрема в американському, англійською та французькою Vogue,Vanity Fair,W і Harper's Bazaar.

 Пет створювала макіяж для показів Prada, Dolce & Gabbana, Miu Miu, Balenciaga, Louis Vuitton,  Lanvin, Calvin Klein, Balenciaga і багатьох інших. Розробляла косметичну лінію для Armani, а в 2004 була призначена генеральним креативним директором Procter and Gamble, де вона відповідає за косметику Max Factor і Cover Gir


У 2007 році журнал Vogue назвав її найвпливовішим візажистом світу моди, а у 2009 році на думку Британської ради модних дизайнерів Макграт названа однією з найвпливовіших персонажів британської модної індустрії.










Зараз Пет працює з найвідомішими дизайнерськими будинками в створенні їх образів для показів, а не так давно випустила власний унiверсальний beauty-продукт, Gold-001. Підчас Fashion Week вона працює з приблизно 30 - 50 асистентами, їздить з 75 сумками, наповненими матеріалами інструментами і продуктами, якi готові до будь-яких ситуацій. Уявіть собі 2000 пар вій, 50 відтінків тонального крему, пудри, помади, блиски, паєток, стразів, латексу, боді-пейнтінг і маски. Плюс вони возять з собою цілу бібліотеку кращих книг для натхнення  з архітектури, декорування інтер'єрів, мистецтва і т. д..


Для мене МакГрат є найкращим візажистом саме тому, що вона не боялась проявити себе, свій стиль, що і принесло їй таке визнання та славу. Для кожного майстра та художника є дуже важливим  знайти свій напрямок у роботі та індивідуальний почерк, а це вимагає неабиякої майстерності, натхнення, а головне сміливості!





Немає коментарів:

Дописати коментар