середа, 23 вересня 2015 р.

David Bowie — хамелеон рок-музики

 Девід Боуї (David Bowie) - британський рок-музикант, художник, актор, продюсер, композитор та звукорежисер. Альбоми Бові розійшлися тиражем понад 136 мільйонів примірників, відповідно до звіту газети «Sunday Express» у 2003 році Бові був другим після Пола Маккартні найбагатшим музикантом Великобританії. Його ім'я було занесено до Зали салави рок-н-ролу6 альбомів представлено у списку найкращих альблмів усіх часів за версією журналу Rolling Stone.



В юності після бійки з приятелем за юну леді, той зачепив око Боуї перстен. Лікарям вдалося врятувати його, але в результаті травми у нього виникло дефектне сприйняття зору і різний колір зрачків. До речі, саме цей дефект і став однією з його головних «фішок».

"Удар був не такий вже сильний, але тепер через нього у мене ось така дивна, можна сказати, точка зору", - говорить Девід.





На думку більшості критиків, навколо нього виник найбільший в популярній культурі культ. Вплив, який справив Боуї на суспільство, унікальний: він змінив більше доль, ніж всі музиканти разом узяті. Це стало можливим завдяки постійним трансформаціям Боуї: він залишив слід у всіх популярних жанрах музики, чергуючи свої образи один за одним.

Протягом п'ятдесяти років займається музичною творчістю і часто змінює імідж, тому його називають «хамелеоном рок-музики».
 При цьому Боуї вдається зберігати власний впізнаваний стиль та почерк, який він вдало поєднує з актуальними музичними напрямками, а це вартує багато.
  
Свою музичну кар'єру Боуї почав ще в 60-х роках. У своїх експериментах кінця цих років він звертався до цікавих підручних засобів вираження: кіно, пантоміма, тибетський буддизм і акторське мистецтво. Його інноваційний підхід до сценічних виступів дав поштовх розвитку стилю глем-рок. Дискусії з приводу того, чи варто вважати глем напрямом у музиці не вщухають досі, але ясно одне, що Девід змінив сам підхід до рок-н-ролу, зробивши  його більш гламурним і епатажним.










Fashion


Він вважається новатором, зокрема, завдяки своїм роботам 1970-х. Він вплинув не лише на  багатьох музикантів, а навіть на дизайнерів, стилістів, візажистів та гримерів. Якщо ви переглянуте колекції минулих років, то зрозумієте, що Боуї диктує моду нам і до цих пір, так чи інакше впливаючи на світові модні тенденції.




Саме завдяки змінам іміджу він ніколи не приїдався публіці. Девід завжди чудив щось нове та цікаве, часто випереджаючи свій час. Кожен його твір, альбом - це ціла концепція та історія, оригінальні костюми, вигадані персонажі і цілий світ.

                                                                                                                                                                    Make-up

Як кожен художник, він велику увагу пиділяв деталям. Невідємною частиною його стилю є грим Девіда, який доповнює кожен його образ і робить його просто не просто цікавим, а й неперевешеним. 



Образи з альбомів "Aladdin Sane" та " Ziggy Stardust and the Spiders from Mars" - найвідоміші та експлуатовані в модних видданях та дизайнерських колекціях. Вони є еталоном глем-року: різнокольорова шкіра з атласу, гостроплечі піджаки, блиск, шик і звичайно ж цікавий макіяж.   




Девід Боуї в образі Зіггі Стардаста / Кейт Мосс для Vogue
Музикан справив великий вплив на стиль Енні Ленокс.


Одним з найбільш значущих виступів період Glamrock є Ziggy Stardust, якого створив музикант для туру та просування альбому Aladdin Sane and Ziggy Stardust. Звісно, що він створив його не сам, йому допомагала ціла команда професіоналів: Pierre Laroche, Suzi Fussey, Kansai Yamamoto and Angela Barnett/Bowie.





The Ziggy Stardust make up  (by Pierre Laroche)

Pierre Laroche


П'єр Ларош народився в Алжирі, переїхав до Франції, а потім в Англію. Він був візажистом  Елізабет Арден, але пішов після 5 років роботи, тому що компанія наполягав, щоб він став більш консервативним. Потім він став фрілансером і гримером для рок-зірок і знаменитостей тих днів. Він вирушив на гастролі з Міком Джаггером / Rolling Stones і став відповідальним за деякі з найвідоміших образів Девіда Боуї. Одним з таких є блискавка на обличчі Боуї для Aladdin Sale (1973). Вони також працювали разом на обкладинці альбому Pin-Ups.





                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Hairdresser Suzi Fussey 

Hair


Існує декілька версій про те, як зявилась його фірмова зачіска, одна з них, що перукар Suzi Fussey з салону "Evelyn Paget" зробила  музиканту його знамениту яскраво-червону гриву. Стрижка була комбінована з багатьох в одну, яку вони  вибрали з журналів Vogue. Боуї одразу забрав її у свою команту і робив Сюзі помічник групи на турі Ziggy Stardust. Потім вона стала особистим помічником Міка Ронсона, а пізніше вийшла за нього заміж.






“When you’ve had red hair and no eyebrows you’ve got to have a sense of humour!” – Bowie (1993)



"Навряд чи хто-небудь згадає про мене через тисячу років"- говорить про себе Девід Боуї, але щось мені підказує, що згадають.



Кліп "Life on Mars"/ Fashion Week 

















Цим макіяжем неодноразово надихались візажисти на показах Dior, Kenzo, Zoe Jordan, Tess Giberson, Marc Jacobs, Michael Kors. До речі, він є трендовим у цьому сезоні.





                 Боуї / Gucci





Немає коментарів:

Дописати коментар